(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


«Наша діяльність базується винятково на засадах законодавства України», -

24.12.2013
Днями у Чернівцях відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.
 
У рамках порядку денного розглядали питання щодо здійснення контролю низки відомств, у тому числі, й територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Чернівецькій області за додержанням вимог актів законодавства суб’єктами господарювання.
 
Виступаючи перед присутніми, начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луговий наголосив: робота тер управління проводиться з урахуванням плану заходів Служби відповідно до Національного плану дій на 2013 рік у частині обмеження втручання у діяльність суб’єктів господарювання, тому тер управління не здійснює державний нагляд за певними категоріями юридичних та фізичних осіб підприємців.
 
«Організація здійснення заходів державного нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання промислової безпеки та охорони праці відбувається винятково з урахуванням законодавства України щодо обмеження втручання у діяльність суб’єктів господарювання», - констатував керівник теруправління.
 
Водночас Іван Луговий наголосив на тому, що серед суб’єктів господарювання посилюватимуть профілактичну, зокрема, інформаційно - роз’яснювальну та пропагандистську роботу спрямовану на організацію створення безпечних і здорових умов праці на виробництві.
 
«Адже саме заходи державного нагляду та інформаційно -роз’яснювальна робота сприяли зниженню виробничого травматизму у цьому році. Станом на середину грудня в області зареєстровано 33 нещасні випадки. Це на 40% менше, ніж у минулому році. У 2012 році  трапилося 56 нещасних випадків», - підтвердив начальник територіального управління. Рівень смертельного травматизму впродовж 11 місяців зменшився у 2 рази. На виробництві смертельно травмувалося троє осіб. (Торік загинуло шестеро.) 
 
Аналіз виробничого травматизму засвідчує: причини настання нещасних випадків (у понад 70%) -  організаційні - невиконання посадових інструкцій, інструкцій з охорони праці, порушень трудової дисципліни.