(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Обговорено стан охорони праці в освітніх закладах Буковини

19.12.2013

Це відбулося під час наради з питань організації роботи з охорони праці, пожежної безпеки та профілактики дитячого травматизму.

Масштабна виробнича нарада відбулася за участю керівників освітньої сфери Буковини, директорів  усіх крайових освітніх закладів, фахівців управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, інспекції Держенергонагляду, управління державної служби з надзвичайних ситуацій та управління державтоінспекції  у Чернівецькій області.

У ході роботи було вироблено низку рішень, виконання частини з яких перебуватиме на контролі фахівців тер управління. Зокрема, відповідальних осіб закладів освіти зобов’язано впорядкувати документацію з охорони праці у відповідність до вимог державних нормативних актів.
 
Водночас посадових осіб зобов’язано забезпечити контроль за організацією режиму у закладах освіти на період зимових канікул та проведенні повторних інструктажів з охорони праці з черговими та сторожами.
 
Не менш важливе й питання щодо організації безпечної роботи котельного господарства навчальних закладів під час опалювального сезону 2013-2014 років.
 
Представники територіального управління наголосили учасникам зібрання на необхідності, згідно з вимогами правил, реєстрації опалювальних приладів, зокрема, котлів у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.
 
Акцентувалася увага й на необхідності створення при районних управліннях освіти комісій з нагляду за технічних станом будівель та споруд.
 
Також запропоновано розглянути можливість створення служб охорони праці у навчальних закладах, де чисельність працюючих – понад 50 осіб.