(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Завершився місячник безпечного використання газу у побуті

17.10.2010

За цей час інспекторський склад управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області провів  певну роботу щодо забезпечення підготовки спеціалізованих підприємств газового господарства, систем газопостачання міст та населених пунктів, внутрішньо-будинкового газового обладнання до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період нинішнього року.

При здійсненні перевірок основна увага інспекторів акцентувалася  на питаннях проведення планового та позачергового технічного обслуговування систем індивідуального опалення, водогрійних газових приладів, працездатності автоматики безпеки, справності димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних житлових будинках  та у приватному секторі.  А також на забезпеченні власниками справності ущільнення вводів і випусків підземних інженерних комунікацій.

Загалом було здійснено дванадцять перевірок стану димових та вентиляційних каналів житлових будинків усіх форм власності. За виявлені недоліки до адміністративної відповідальності  притягнуто вісім осіб, у тому числі й одного  першого керівника.

З метою усунення ризиків виникнення аварій через несправний технічний стан димових та вентиляційних каналів інспекторами управління  також було видано приписи на відключення від газопостачання житлових споруд  в окремих населених пунктах, зокрема, Чернівцях, Сторожинці, Кельменцях, Новодністровську та Новоселиці.