(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Проблему димовентиляційних каналів у житлових багатоповерхівках Чернівцях беруться вирішити за два наступні роки

01.11.2013

Проблема нещільності димовентитляційних каналів у житлових спорудах області, та, зокрема, обласного центру була і залишається однією з основних  причин настання нещасних випадків у використанні газу у побуті.

Про це неодноразово наголошували фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, у тому числі й під час проведення нарад у житлово-комунальній сфері регіону.
 
Востаннє така теза прозвучала позаминулого тижня під час засідання міжвідомчої комісії Чернівецької міської ради, участь у якій взяли фахівці департаменту житлово-комунального господарства Чернівців, низки підприємств, зокрема, ПАТ «Чернівцігаз» та ВСТ «Житловик», громадських активістів, депутатів місцевої ради.
 
Згодом дану проблему було озвучено й предметно розглянуто на засіданні 41 сесії Чернівецької міської ради VI скликання. Обговорення питання «Про інформацію щодо стану димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках м.Чернівців, обладнання газовими проточними водонагрівачами (газовими колонками) та недопущення безпідставного їх відключення від газопостачання» переросло у гарячу дискусію.
 
У результаті обговорення проекту, підготовленого й поданого на розгляд,  Чернівецька міська рада вирішила  зобов’язати виконавчий комітет у термін до 24 грудня 2013 року розробити та затвердити заходи щодо усунення нещільності димових та вентиляційних каналів у багатоквартирних будинках міста, обладнаних газовими проточними нагрівачами, а  фінансовому управлінню міської ради передбачити у проекті міського бюджету на 2014 рік кошти на реалізацію зазначених заходів.  

 У листопаді - грудні фахівці мають охопити  додатковим обстеженням 123 будинку з нещільними димовими та вентиляційними каналами - це понад сім тисяч квартир.

Робота розпочалася й триває вже другий тиждень поспіль.