(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Відбулося засідання колегії Держгірпромнагляду України

30.10.2013

Основне питання, яке було розглянуто під час засідання - «Про підсумки роботи  за 9 місяців 2013 року та завдання про подальше вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці».

У роботі взяли участь члени колегії Держгірпромнагляду, начальники територіальних управлінь Держгірпромнагляду та їх заступники, начальники державних інспекцій та експертно-технічних центрів, а також структурних підрозділів центрального апарату Служби.
 
Провів колегію Перший заступник Голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан.
 
Проведений аналіз виробничого травматизму свідчить: впродовж звітного періоду його рівень  порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшився на 13%, або на 917 нещасних випадків, а кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками, пов’язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилась на 18%, або на 85 нещасних випадків.
 
З метою запобігання нещасним випадкам за дев’ять місяців 2013 року інспекторами теруправлінь проведено понад 111 тисяч перевірок, виявлено понад один мільйон порушень вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, видано понад 18 тисяч дозволів, анульовано 92 дозволи на виконання робіт та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.
Держгірпромнагляд та його територіальні органи, зважаючи на ефективність превентивних заходів, спрямовують свої ресурси не на збільшення кількості перевірок, а на роботу із запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, зокрема: реалізацію положень Програми, спрямованої на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням; підписання угод про співробітництво з центральними та місцевими органами влади, профспілковими організаціями та об’єднаннями роботодавців; привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання, громадських організацій до питань охорони праці.
 
Під час колегії акцентовано увагу на додержанні законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей. Зазначені питання розглядалися на міжвідомчій нараді керівників органів прокуратури та центральних органів виконавчої влади;.
 
Розглянуто питання стану атракціонів підвищеної небезпеки. За матеріалами перевірок заборонено експлуатацію 203 атракціонів через відпрацювання встановленого строку. Відтак, колегія вирішила вжити невідкладних заходів щодо атракціонної техніки, яка за своїм станом підлягає демонтажу.
Загалом, колегія вирішила: всі заходи, заплановані на дев’ять місяців 2013 року, виконано, роботу керівників територіальних управлінь із забезпечення належного стану промислової безпеки та охорони праці визнано задовільною.
 Результатом роботи колегії стало прийняття рішень, спрямованих на усунення проблем у галузі охорони праці  та запобігання їм у майбутньому.