(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Фахівці назвали найпоширеніші причини настання нещасних випадків при використанні газу у побуті

13.10.2010

Найчастіше нещасні випадки при використанні газу у побуті трапляються через самовільне втручання абонентів у систему газопостачання, конструкцію газових приладів, систем димовідведення та вентиляції; порушення абонентами правил безпечного поводження з газовими приладами; несправність та невідповідність вимогам нормативних актів систем димовідведення та вентиляції, а також неякісне, несвоєчасне технічне обслуговування газового обладнання, у тому числі автоматики безпеки газових опалювальних приладів.

Разом з тим фахівці управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області наголошують: враховуючи технічний стан систем газопостачання та значний обсяг робіт з приведення їх до вимог чинних нормативних документів, необхідно розробити обласну  програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства, в якій передбачити реконструкцію та ремонт (за новими технологіями) аварійних та димових вентиляційних каналів житлових будинків в краї.   

Що ж до обласного центру, то наразі таку  програму вже затверджено. Розрахована вона на 2010-2014 роки. Документом  передбачено, що на фінансування робіт з реконструкції та капітального ремонту аварійних димових та вентиляційних каналів у житлових будинках Чернівців спрямують  понад 21 мільйон гривень.