(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На готовність до зими перевірено ПАТ «Чернівцігаз» та ПАТ ЕК «Чернівціобленерго»

28.08.2013
У ході підготовки до осінньо-зимового періоду, інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  проведено всебічні перевірки стану промислової безпеки та охорони праці на ПАТ «Чернівцігаз» та ПАТ ЕК «Чернівціобленерго». 
 Всебічною перевіркою охоплено аварійно-диспетчерські служби цих компаній.
 
За результатами перевірки ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» встановлено:  реконструкції підлягає значна частина мереж;
 аварійно-диспетчерські служби підприємства укомплектовано у повному об’ємі;
 їхні працівники пройшли відповідне навчання з  питань виконання робіт у колодязях та підвалах.
Вони також забезпечені технічною документацією, однак не в повній мірі забезпечені планшетами  із зазначенням на них всіх споруд, інженерних комунікацій.
Інспекторами також зафіксовано порушення графіків проведення тренувальних занять з планів взаємодії служб різного призначення підприємств і населених пунктів.
 
Аварійно-диспетчерська служба ПАТ «Чернівцігаз» оснащена засобами автоматичного запису аварійних заявок.
Аварійні машини оснащено матеріально-технічними засобами. Усі заявки, які надходять на пункт диспетчера,  виконуються своєчасно.
 

Державними інспекторами перевірено також суб’єкти господарювання, які виконують технічне обслуговування димовентиляційних каналів.

 Встановлено, що підприємства, які обслуговують димові та вентиляційні канали, мають дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Обслуговування з оформленням відповідних актів проводиться своєчасно.

 Водночас, при проведені технічного обслуговування внутрішньо-будинкових систем газопостачання та ДВК, власників квартир, будинків попереджають про заборону користування газовими приладами у разі  несправності димових та вентиляційних каналах. Інформаційно-роз'яснювальна робота серед мешканців проводитиметься й надалі.