(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Суб’єкти господарювання використовують газобалонні установки з порушенням

05.08.2013

Проінспектовані в обласному центрі підприємств, які займаються приготуванням та реалізацією продуктів харчування, працюють з порушенням правил безпечного використання балонів зі  зрідженим газом.

Це виявили інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області під час спільної перевірки з іншими державними контролюючими відомствами регіону.
 
Під час спільної перевірки було проінспектовано низку суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з приготування та реалізації продуктів харчування з малих архітектурних форм (кіосків), мобільних кав’ярень, використовуючи при цьому балони зрідженого газу.
 
Фактично всі перевірені підприємства розташовуються у місцях масового скупчення людей, в основному,  на ринках обласного центру та поблизу великих  торгових підприємств.
 
У ході перевірок  було виявлено шість суб’єктів господарювання, які використовують неперевірені балони зі зрідженим газом. На підприємствах також  не призначено осіб, відповідальних за безпечну експлуатацію газобалонних установок,  документація (проект або ескіз) на них відсутня.
 
Складено акти комплексної перевірки.
 

Інспектування суб’єктів господарювання, котрі спеціалізуються на приготуванні та реалізації продуктів харчування,  продовжуватиметься й надалі.