(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На засіданні обласної ради з питань безпечної життєдіяльності обговорили стан промислової безпеки та охорони праці

20.06.2013

Учора, 19 червня, відбулося засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності, на якому одними із основних питань було розглянуто питання щодо стану промислової безпеки, охорони праці та гігієни виробничого середовища у Чернівецькій області. 

Під час розгляду питання було зокрема зазначено, що за результатами роботи в області має місце тенденція до зниження виробничого травматизму. Це стосується підприємств соціально-культурної сфери, обробки деревини, машинобудування, дорожньо-транспортної сфери, підприємств житлово-комунального господарства.
 
«Реалізуючи державну політику у галузі охорони праці, з початку року інспекторським складом тер управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області проведено 653 перевірки підприємств, виявлено понад 4087 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, призупинено експлуатацію обладнання та робіт з підвищеною небезпекою у кількості 307 одиниць», - констатував результати роботи відомства на засіданні заступник начальника тер управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак.
Він також акцентував увагу на тому, що роботу щодо покращення стану промислової безпеки, охорони праці та гігієни виробничого середовища на підприємствах області необхідно спрямувати на виконання програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава та « Загальнодержавної соціальної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки».    
 
Під час обговорення питання було вирішено роботу Заставнівської, Новоселицької, Сокирянської та Сторожинецької районних державних адміністрацій , а також виконкому Садгірської у місті Чернівцях ради щодо попередження виробничого травматизму визнати недостатньою.
Головам районних рад з питань безпечної життєдіяльності населення цих районів, а також виконкому Садгірської районної ради рекомендовано у місячний термін проаналізувати стан промислової безпеки та охорони праці на підприємствах цих адміністративних одиниць, обговорити на засіданні районних рад з безпечної життєдіяльності населення стан виробничого травматизму та віднайти шляхи щодо його зниження.
 

До того ж з метою підвищення рівня управління охороною праці та управління ризиками при виконанні робіт з підвищеною небезпекою впродовж нинішнього кварталу провести перевірки стану промислової безпеки та охорони праці суб'єктів господарювання лісової галузі та агропромислового комплексу області.