(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Дитячі оздоровниці Буковини - під посиленим контролем інспекторів Держгірпромнагляду

06.06.2013
 
В області продовжуються перевірки стану промислової безпеки та охорони праці дитячих оздоровчих закладів.
 
Проведено вже 15 таких перевірок.
 
Зокрема обстежено дитячі оздоровчі табори «Лунка» «Буковинське орлятко», «Калина» та «Вогник Буковини», Магалянський дитячий будинок-інтернат, позашкільний оздоровчий заклад «Калина», Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина»,  дитячий будинок відпочинку «Юність», дитячий лікувальний пансіонат «Черемош», приватне підприємство «Оздоровчий табір «Дністер-плюс», дитячий спортивно-оздоровчий табір «Буковинка».
 
У ході перевірки закладів інспекторами виявлено низку порушень стану промислової безпеки та охорони праці, зокрема,  відсутність служб охорони праці, порушення у веденні журналів реєстрації інструктажів з охорони праці.
 
Керівники окремих дитячих установ не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці.
 
 В окремих оздоровницях не призначено осіб відповідальних за електрогосподарство, не проведено випробування електрозахисних засобів захисту.
 
У двох оздоровчих закладах не пред’явлено проектно-технічну документацію на виготовлення та монтаж атракціонного обладнання, яке є в наявності. 
 
Державні інспектори у ході перевірок здійснили вісім зупинок обладнання та наклали сім штрафних санкцій на посадових працівників та відповідальних осіб дитячих установ.
 
Перевірки триватимуть й надалі.