(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держгірпромнагляд перевірив безпечність робіт аграріїв Сокирянщини

31.05.2013
Завершено та обговорено результати всебічної комісійної перевірки суб’єктів господарювання агропромислового комплексу Сокирянського району щодо виконання вимог законів та нормативно-правових актів з охорони праці.
 
Перевіркою було охоплено низку підприємств та фермерських господарств району , зокрема, ТзОВ «Сварог-Буковина», ФГ «Світоч-2006», ФГ «Янтарне-2007», СВК «Злагода», ТОВ «Промінь-АГРО», ФГ «Аура ПЛЮС».
 
Загалом на агропромислових підприємствах району робота щодо дотримання вимог законів та нормативно-правових актів з охорони праці проводиться: розроблено інструкції з охорони праці для працівників, проводиться відповідне навчання, організовано контроль за технічним станом сільськогосподарської техніки, працівники забезпечуються засобами колективного та індивідуального захисту. 
 
Однак державні інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  виявили низку порушень.
 
Найпоширеніші з них: навчання та перевірку знань з охорони праці в установленому порядку пройшли не всі посадові особи; до експлуатації в агропромислових підприємствах  допускаються транспортні засоби, які не пройшли відповідний технічний огляд; не проводяться перед рейсові медичні огляди водіїв автомобілів та тракторів; не призначено осіб відповідальних за безпечне ведення робіт; не розроблено та не затверджено програми вступних інструктажів, порушено терміни їхнього повторення; в окремих господарствах не розроблено комплексні заходи щодо підвищення рівня безпеки охорони праці та гігієни виробничого середовища.
 
Комісія запропонувала розробити заходи щодо усунення порушень вимог законів та нормативно-правових актів з охорони праці, а також забезпечити суб’єктами господарювання їх повне виконання. Одним із першочергових завдань вважати максимальне охоплення навчанням та перевіркою знань з питань охорони праці посадових осіб та працівників, що зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.
 
Має бути також проведено роз’яснювальну роботу щодо отримання сільськогосподарськими підприємствами дозволів на виконання робіт підвищеної  небезпеки та експлуатацію машин, механізмів в органах Держгірпромнагляду.
 

Результати перевірки також мають бути незабаром обговорено на засідання районної ради  з питань  безпечної життєдіяльності населення.