(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Атракціонна техніка та інші об’єкти відпочинку дітей - під першочерговим наглядом Держгірпромнагляду (оновлено)

24.05.2013

За останній тиждень інспекторський склад тер управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області здійснив перевірку восьми пересувних атракціонів, шість з яких належать до об’єктів підвищеної небезпеки.

 Перевірено зокрема стан безпечної експлуатації атракціонної техніки двох приватних підприємств – ПП Кравців Р.Й. та Гринюк І.В., а також ТОВ «Кобзов - Україна». 

Під час інспекторських перевірок виявлено 39 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. 

За не проведення технічного огляду та відсутність експертно-технічного обстеження державними інспекторами заборонена експлуатація трьох атракціонів. 

За допущені порушення   щодо експлуатації атракціонної техніки та допуск працівників до її обслуговування без проходження відповідного навчання, керівників приватних підприємств притягнуто до адміністративної відповідальності.
 
Що стосується інспекторських перевірок на атракціонній техніці ТОВ "Кобзов-Україна", то жодних порушень на ній виявлено не було.
 
Водночас територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області повідомляє: на виконання окремого доручення Кабінету Міністрів України від 15.05. 2013 року за №33 в області розпочато проведення позапланових перевірок дотримання суб’єктами господарської діяльності соціально-культурної сфери вимог законодавства щодо безпечної експлуатації дитячих і спортивних майданчиків, зокрема тих, що розташовані на прибудинкових територіях,  атракціонів та інших об’єктів відпочинку дітей.
 
Повідомляємо також, що з метою реагування на пропозиції та звернення  громадян на період проведення таких перевірок, у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області почала діяти гаряча телефонна лінія (0372) 52 49 52.
Гаряча телефонна лінія працює з 9 години ранку до 17 години у робочі дні тижня.
 
Звернення громадян, які надійдуть на гарячу лінію ретельно перевірятимуться. Інспекторський склад тер управління вживатиме всіх відповідних заходів у межах своєї компетенції.