(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На засіданні колегії тер управління обговорили стан охорони праці та промислової безпеки в ПАТ ЕК «Чернівціобленерго»

22.05.2013
Сьогодні, 22 травня,  за участю членів колегії та  правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» відбулося виїзне  засідання колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.
 
На колегії було детально  розглянуто та обговорено результати спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався на початку квітня з електромонтером розподільчих мереж Хотинського РЕМ ПАТ ЕК «Чернівціобленерго».
 
 На виїзному  засіданні колегії з боку ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» були присутні: технічний директор ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Богдан Козань,  директор з охорони праці підприємства Юрій Захарчук, головний інженер Хотинського РЕМ ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» Василь Ільчій та начальники виробничих служб підприємства.  
 
З боку членів колегії їм було вказано на недостатній контроль з організації безпечного виконання робіт та трудової дисципліни підлеглими. Це, власне, й призвело до настання нещасного випадку з працівником Хотинського РЕМу. Посадовим особам, які причетні до факту трагедії, оголошено догани, використано адміністративні стягнення, майстра дільниці, на якій безпосередньо настала смерть людини, звільнено з роботи.
 
Правління ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» зобов’язано   провести інформаційно-роз’яснювальну роботу та позапланову перевірку знань з питань охорони праці майстрів та працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки  у всіх виробничих підрозділах підприємства;
 суттєво покращити якість проведення оперативного контролю за станом охорони праці на виробничих дільницях, робочих місцях, подальшого суворого дотримання вимог законодавства з охорони праці та  Правил внутрішнього трудового розпорядку.
 
Вже у третьому кварталі нинішнього року інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області проведуть у ПАТ ЕК «Чернівціобленерго» всебічну перевірку щодо стану охорони праці й промислової безпеки на підприємстві.