(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Підведено підсумки проведення Дня охорони праці в області

21.05.2013
Днями  на базі Сторожинецької дільниці публічного акціонерного товариства «Укртелеком», що у Сторожинецькому районі,  відбулася спільна розширена нарада з підведення підсумків  проведення на Буковині Дня охорони праці.
 
Участь у нараді  взяли представники територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, Чернівецької обласної ради профспілок, Чернівецького обласного відділення фонду соціального страхування, органів виконавчої влади, роботодавці.
 
Виступаючи перед присутніми, заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак акцентував увагу на тому, що цьогорічні акції з нагоди Дня охорони праці в краї  були багатогранними та змістовно наповненими.
 
Зокрема, було організовано та проведено низку важливих заходів, до яких залучалися колективи місцевих підприємств, учнівська та студентська молодь.
Мовилося  насамперед про організацію тематичних конкурсів на регіональному рівні – конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», конкурсу серед студентської молоді – «Кращий слоган з охорони праці», конкурсу на краще підприємство у сфері промислової безпеки серед суб’єктів підприємницької та господарської діяльності в області.
Наголошувалося на тому, що вже кілька років поспіль кращими  у сфері промислової безпеки та охорони праці  продовжують залишатися наступні підприємства:  ПАТ "Укртелеком", ТДВ «Трембіта», ТОВ «Машзавод», ПАТ «Чернівцігаз», ВАТ «Чернівецький хімзавод», ПАТ «Чернівецький олійно-жировий комбінат», Чернівецький національний університети імені Ю. Федьковича.
 
Учасники наради неодноразово наголошували на тому, що досвід роботи у сфері промислової безпеки та охорони праці  на цих підприємствах гідний поширення й наслідування на інших підприємствах області.  
 
Водночас було констатовано на необхідності подальшого заохочування роботодавців краю до створення безпечних умов праці й на тому факті, що проведення будь якої перевірки того чи іншого підприємства має бути максимально обґрунтованим.
 
«Не кількість перевірок, а якість наглядової та профілактичної роботи , її кінцеві результати є основним мірилом роботи державних інспекторів», - підкреслив у своєму виступі, зокрема, Іван Луцак.

Він також акцентував увагу на тому факті, що тер управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області спільно з усіма заінтересованими у цьому сторонами мобілізує всі необхідні резерви задля належного виконання завдань щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері промислової безпеки та охорони праці.