(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


План заходів до Дня охорони праці

11.04.2013

                                                                             

 

ПЛАН ЗАХОДІВ

з підготовки та проведення у 2013 році Дня охорони праці в Чернівецькій області

 

п/п

Зміст заходів

Строк

виконання

Відповідальні за виконання

1.       

Доведення до місцевих органів виконавчої влади, об’єднань роботодавців, профспілок, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, підприємств, установ і організацій (далі – підприємства) звернення Оргкомітету та плану заходів з підготовки та проведення у 2013 році Дня охорони праці в області.

квітень

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій  області, Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, федерація  роботодавців Чернівецької області, профспілкові організації, підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

2.       

Створення на обласному, галузевих та на рівні підприємств оргкомітетів, опрацювання відповідних заходів та робочих планів їх виконання.

квітень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, федерація  роботодавців Чернівецької області, профспілкові організації,підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

3.       

Розміщення у засобах масової інформації та на веб-сайті теруправління  звернення Оргкомітету та заходів з підготовки та проведення у 2013 році Дня охорони праці в області, а також повідомлень про хід акції та її результати.

квітень - травень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування. Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій  області федерація  роботодавців Чернівецької області, профспілкові організації, підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області, місцеві ЗМІ.

4.       

Проведення семінар-нарад з питань охорони праці.

квітень - травень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування. Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області, профспілкові організації.

5.       

Проведення відкритих уроків «28 квітня – Всесвітній  день охорони праці» для школярів та студентів навчальних закладів, спрямованих на роз’яснення причин настання нещасних випадків, виникнення професійних захворювань та їх запобігання.

квітень - травень

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації за участю посадових осіб територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

6.       

Оформлення  стендів, присвячених Дню охорони праці.

 

квітень - травень

Керівники підприємств та профспілкових організацій.

7.       

Організація та проведення ярмарків-продажу (виставок) спецодягу, спецвзуття, інших засобів індивідуального захисту, наочних посібників, засобів навчання та пропаганди з питань охорони праці.

квітень - травень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  профспілкові організації, підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

8.       

Організація та проведення огляд-конкурсів з охорони праці серед підприємств за підсумками 2012 року. Визначення  та відзначення кращих колективів, профспілкових організацій за активну участь у заходах присвячених Дню охорони праці,  підвищення рівня безпеки, гігієни праці та виробничого середовища.  Обмін досвідом роботи.

квітень - травень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, профспілкові організації, підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

9.       

Організація та проведення на підприємствах конкурсів на краще робоче місце, виробничу дільницю, кращого працівника, тощо, з відзначенням переможців у цих номінаціях.

квітень - травень

Керівники підприємств та профспілкових організацій.

10.  

Видання тематичних випусків друкованих ЗМІ з висвітленням матеріалів з нагоди Дня охорони праці.

квітень - травень

Редакції періодичних видань.

 

11.  

У рамках Дня охорони праці, з метою збереження природного середовища  провести акцію «За чисте довкілля»  та  висадити  дерева, кущі,  інші зелені насадження на території Чернівецької області.

квітень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  профспілкові організації, підприємства, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області,  територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

12.  

Організація та проведення конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» серед учнів навчальних закладів області.

 

квітень-травень

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації за участю територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

13.  

Проведення циклу тематичних радіо- та телепередач з актуальних проблем промислової безпеки та охорони праці, а також про завдання та підсумки проведення в області Дня охорони праці.

квітень - травень

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  профспілкові організації, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

14.  

Здійснення спільних заходів з ушанування пам’яті загиблих на виробництві, проведення панахид, поминальних заходів.

з 22 по 28 квітня

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, профспілкові організації, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області.

15.  

Підведення підсумків проведення Дня охорони праці в області та на підприємствах. Нагородження кращих учасників проведення у 2013 році Дня охорони праці в області.

травень

Чернівецька обласна державна адміністрація та районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування. Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, федерація  роботодавців Чернівецької області, профспілкові організації, управління ВД ФССНВ в Чернівецькій області, місцеві ЗМІ.