(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На апаратній нараді у Чернівецькій ОДА керівник теруправління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луговий проінформував про стан виробничого травматизму в регіоні

18.03.2013

Упродовж останніх років в області активізовано роботу з профілактики виробничого травматизму. Про це під час нинішньої апаратної наради у Чернівецькій обласній державній адміністрації за участю крайового керівника Михайла Папієва інформував начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луговий.

«Як результат – торік на підприємствах краю нещасних випадків зі смертельними наслідками сталося на 40% менше, ніж у 2011, – відзначив посадовець. – На фоні зростання обсягів реалізації промислової продукції у 2012 році частота смертельних випадків знижена майже у 2 рази».

На 1 березня, повідомив Іван Луговий, державним наглядом охоплено майже 12 тис. суб’єктів господарювання, що використовують найману працю, майже 39 тис. виробничих об’єктів та112 об’єктів підвищеної небезпеки із загальною кількістю працівників майже 142 тис осіб.

Упродовж минулого року з метою дотримання безпеки виробництва, створення здорових і нешкідливих умов праці, теруправлінням проведено понад 1 тис. 200 перевірок підприємств щодо дотримання ними вимог промислової безпеки та охорони праці. За підсумками перевірок здійснено понад 650 зупинок виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. До адміністративної відповідальності притягнуто понад 530 працівників, у тому числі 210 керівників підприємств, інформував начальник територіального управління.

Як відзначив Іван Луговий, завдяки об’єктивним технічним розслідуванням обставин та причин аварій і нещасних випадків, пов’язаних з використанні газу у побуті, а також вжиттю ґрунтовних заходів у краї на 40% зменшилася кількість смертельних випадків при використанні побутового газу.

Водночас, констатував посадовець, стабільно високим залишається смертельний травматизм у лісовій галузі та в агропромисловому комплексі.

«Зважаючи на це, у нинішнього році профілактика травматизму у цих галузях – є одним з найважливіших напрямів роботи теруправління. Ще у лютому нами сформовано та погоджено графік проведення семінарів-нарад з безпечного проведення весняно-польових робіт в агроформуваннях області. На сьогодні відповідні наради уже проведено у Глибоцькому та Хотинському районах», – констатував Іван Луговий.