(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


В області перевіряють медичні заклади, які використовують кисень

5.03.2013

Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області проводять перевірки  лікувально-профілактичних закладах краю, які використовують  кисень.

На сьогодні перевірено шість медичних установ. За результатами перевірок, виявлено низку порушень у сфері промислової безпеки та охорони праці.

Зокрема, видано розпорядження на заборону експлуатації  кисневих балонів у лікарні швидкої медичної допомоги обласного центру. Водночас інспектори Держгірпромнагляду констатують: у медичній установі  вже розроблено проектну документацію  на монтаж установки кисневого постачання зрідженого кисню, з бюджету  виділено кошти на проведення робіт. Найімовірніше  вони розпочнуться у квітні-травні нинішнього, 2013, року.

Інспекторською перевіркою також установлено: централізоване постачання кисню відсутнє і в районній лікарні селища міського типу Путила. Кошти на монтаж установки передбачено. Роботи мають розпочатися у наступному місяці. 

Для довідки: станом на початок березня в області працюють 439 медичних лікувально-профілактичних закладів, 28 із них використовують кисень. Киснепостачання здійснюється від кисневих станцій (1), киснево-розподільчих пунктів (24), кріоциліндрів (2) та кисневих концентраторів (1).