(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


На Буковині з робочою поїздкою перебуває перший заступник Голови Держгірпромнагляду України Віктор Шайтан (оновлено)

16.01.2013

Сьогодні у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  під головуванням першого заступника Голови Держгірпромнагляду України  Віктора Шайтана відбулася розширена  робоча нарада з підбиття підсумків роботи крайового відомства за минулий, 2012, рік.

Аналізуючи стан виробничого травматизму в цілому в  області, начальник територіального управління Іван Луговий, зокрема, зазначив, що ріст виробничого травматизму відбувся у кількох галузях, зокрема, у   хімічній промисловості, будівельній сфері, соціально-культурній сфері, житлово-комунальному господарстві.
 
Керівник теруправління наголосив на тому, що особливе занепокоєння викликає стан дотримання промислової безпеки у лісовому господарстві. Кількість нещасних випадків у цій галузі  зросла удвічі (8 у 2012 році, проти 4 - 2011 році).
 
Констатувалося, що 66% нещасть на виробництві  трапляються через організаційні причини.
 
У свою чергу перший заступник Голови Держгірпромнагляду Віктор Шайтан наголосив на необхідності посилення контролю  з боку інспекторського складу тер управління за дотриманням безпечних умов працюючих  на підприємствах області, а також на тому, що проведення перевірок має бути якіснішим й результативнішим, а робота – планованою.
 
Інспекторському складу було вказано  на істотне зниження показників роботи теруправління  у багатьох напрямах, зокрема, щодо зупинення та призупинення робіт підвищеної небезпеки, анулюванні дозволів, накладанні штрафних санкцій, взаємодії з органами прокуратури. Віктор Шайтан наголосив на тому, що показники перевірок виконання приписів по територіальному управлінні у Чернівецькій області теж залишаються одними з найнижчих по Службі.   
 
Перший заступник Голови Держгірпромнагляду  вказав на необхідність прийняття  Регіональної програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, а також укладанні Угоди про співробітництво у сфері промислової безпеки та охорони праці між теруправлінням та Чернівецькою обласною державною адміністрацією.
Однозначно, що такі угоди мають бути укладені вже найближчим часом, наголосив посадовець.
 
Позитивно висловився перший заступник Голови Держгірпромнагляду про діяльність  у минулому році Чернівецького експертно-технічного центру, назвавши її відповідною.
 
«Лише від результативної взаємодії між Чернівецьким експертно-технічним центром та територіальним управлінням Держгірпромнагляду  залежить запобігання ризикам на виробництвах області», - підкреслив він.  
 
Під час робочого візиту у Чернівецьку область Віктор Шайтан зустрівся з керівництвом територіального управління МНС України у Чернівецькій області , обговорив  основні віхи  співпраці між відомствами на регіональному рівні, а також   відвідав одне із найбільших підприємств Буковини -  АТЗТ «Трембіта», яке спеціалізується на пошитті чоловічого одягу. Продукція підприємства  добре відоме не лише на вітчизняному ринку, але й в багатьох країнах Європи.
Очільник відомства оглянув виробничі цехи й предметно поспілкувався з колективом та керівниками об’єднання.