(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Буковинському підприємцю Держгірпромнагляд анулював дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки

02.01.2013
За результатами технічного розслідування обставин та причин вибуху газоповітряної суміші, пов’язаного з використанням газу у побуті , що трапився дев’ятого грудня минулого року у селищі міського типу Глибока Чернівецької області, і в якому постраждало двоє осіб,  встановлено: газовий балон, експлуатація якого призвела до вибуху, був заправлений на авто газозаправній станції приватного підприємства «Шанцова В.К.».
 
Інспектори територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області констатували: факт заправки балона та його неправильна експлуатація , що спричинила витік газу та утворення газоповітряної суміші, що у свою чергу, призвела до вибуху, є  грубим порушенням вимог «Правил безпеки систем газопостачання України». Тому дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, виданий приватному підприємцю 8.06.2010 року територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Чернівецькій області, анульовано.
 
Підприємця повідомлено про результати розслідування й про необхідність подачі до територіального  управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області оригіналу вже недіючого  дозволу.
 
Довідково: у 2012 році через необережне використання газу у побуті на Буковині постраждали п’ятеро людей, двоє з них загинули.