(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Рівень виробничого травматизму зріс у п’яти галузях

05.12.2012
За десять місяців нинішнього року, констатують у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області,  прослідковується зниження виробничого травматизму: загалом на підприємствах області травмовано 44 працівники (це на троє осіб менше, ніж за аналогічний період минулого року), смертельно травмовано п’ятеро осіб (це теж на троє осіб менше, ніж за відповідний період минулого року).  
 
Досягнуто зниження нещасних випадків у житлово-комунальному господарстві, машинобудуванні, автодорожньому транспорті.
 
Натомість виробничий травматизм зріс у будівельній галузі, хімічній промисловості, сільському господарстві та соціально-культурній сфері.
 
Особливе занепокоєння викликає стан дотримання промислової безпеки у лісовому господарстві. Кількість нещасних випадків у цій галузі  зросла  у кілька разів.
 
Аналіз рівня нещасних випадків по адміністративних районах засвідчує зростання у Заставнівському , Новоселицькому, Сторожинецькому та Шевченківському районі обласного центру.
 
У 75%  настання нещасних випадків основні причини  - організаційні.
 
З метою недопущення травмування працівників, територіальним управлінням проведено 957 перевірок, виявлено 6067 порушено вимог нормативно-правових актів з охорони праці.
 
Довідково:  16 перевірок суб’єктів господарювання, або 140 виявлених порушень, або 10 зупинок об’єктів виробництва рівнозначні попередженню одного нещасного випадку.