(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Перевірено туристично-оздоровчі бази, які експлуатують гірськолижні траси й витяги

03.12.2012
Інспекторською перевіркою фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  охопили чотири туристично-оздоровчі бази відпочинку, на яких розташовано гірськолижні траси й витяги, зокрема, -  СП ВКФ «Саторі» (Вижницький район), ПП «Роднічок-Тревел» (Новоселицький район), спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино» (м. Чернівці), ПП Бучковський М.С. (Путильський район).
 
Перевірка засвідчила: на підприємствах не проведено позачергову перевірку знань з питань охорони праці та промислової безпеки інженерно-технічного персоналу, не отримано дозволи на види робіт підвищеної небезпеки, не призначено осіб , відповідальних за справний стан та безпечну експлуатацію гірськолижних трас та осіб, відповідальних за технічне обслуговування,  ремонт трас та обладнання.
 
 У жодному із підприємств не представлено паспорти на упорядкування гірськолижних трас.
 
Також на окремих із них не проведено огородження опор канатно-бугельних доріг на трасах, реєстрацію сніготрамбувальної техніки,  не проведено
  передсезонне профілактичне обслуговування електрообладнання витягів, не призначено відповідальних осіб за безпечне ведення робіт в електроустановках.
 
У двох із чотирьох перевірених підприємств відсутня служба охорони праці.
 
Керівники підприємств та фірм  отримали приписи із зазначеними термінами на усунення недоліків. Це має бути здійснено вже найближчим часом.