(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Фахівці теруправління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області взяли участь у семінар-нараді на Закарпатті

16.11.2012
Семінар-нарада «Про підвищення ефективності здійснення заходів державного нагляду на підприємствах агропромислового комплексу та у соціально-культурній сфері», організована Держгірпромнаглядом України, відбувалася впродовж трьох  пленарних днів. 
 
До участі в ній залучили заступників начальників територіальних управлінь та начальників державних інспекцій, що здійснюють державний нагляд у сфері промислової безпеки та охорони праці на підприємствах агропромислового комплексу та  соціально-культурної сфери з усіх регіонів держави. Куратором семінар-наради виступив заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас.
 
Виступаючи перед учасниками представницького зібрання, посадовець наголосив на тому,  що існуючі на сьогодні позитивні тенденції у державі до зниження виробничого травматизму на підприємствах АПК, СКС, деревообробної, легкої і текстильної промисловості – не привід для самозаспокоєння.
 
Заступник Голови Комітету підкреслив наступне: запобігти, попередити нещастя на виробництві – одне з головних завдань багатогранної діяльності фахівців Держгірпромнагляду, які вони мають вирішувати у тісній взаємодії з роботодавцями, профспілковими організаціями, іншими соціальними партнерами. «Досягнути позитивного результату можливо лише тоді, коли наглядова робота кожного інспектора відповідатиме трьом основним вимогам сьогодення – буде якісною, ефективною та своєчасною", - підкреслив Степан Дунас.
 
Про стан безпеки праці на підприємствах і в організаціях агропромислового комплексу, легкої і текстильної промисловості та заходи щодо підвищення ефективності здійснення державного нагляду учасникам семінару доповів начальник галузевого управління Держгірпромнагляду України Володимир Ткачов.
 
Чимало корисної інформації з приводу організації державного нагляду в сучасних умовах і специфіки проведення спеціальних розслідувань присутні отримали з доповіді начальника управління організації державного нагляду Держгірпромнагляду України Миколи Радіонова.
 
 Перед учасниками семінару виступили також представники Міністерства АПК, Держтехногенбезпеки, профспілок, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, Держлісагенства України.
 
Отримані у ході численних змістовних лекцій, доповідей, поїздок інформація та власні думки стали підґрунтям для жвавого обговорення у ході організованого наприкінці наради круглого столу. 
 

Територіальне управління Держгірпромнагляду України в Чернівецькій області на заході представляли заступник начальника відомства Іван Луцак та начальник інспекції з державного нагляду за промисловою безпекою та охороною праці на транспорті, зв'язку, АПК та СКС Степан Бабич.