(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Держгірпромнагляд завершив розслідування випадку загибелі лісника

23.10.2012

Комісія територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області  зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що мав місце  18 вересня нинішнього року на автодорозі сполученням Сторожинець - Старі Бросківці з працівником Сторожинецького держспецлісгоспу, сьогодні завершила свою роботу.

Члени комісії, вивчивши відповідні матеріали, надані правоохоронними органами, пояснення свідків та проаналізувавши причини й обставини нещасного випадку дійшла висновку: нещасний смертельний випадок стався під час  використання власного транспортного засобу в інтересах підприємства і його слід вважати таким, що пов'язаний з виробництвом.

Комісія Держгірпромнагляду вказує на те, що причина аварії, в якій загинув лісник, - порушення правил безпеки руху.

Наразі по цьому факту працівниками слідчого управління УМВС України в Чернівецькій області порушено кримінальну справу. Триває розслідування.

Тим часом у переліку заходів щодо усунення причин виникнення нещасного випадку комісія територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області зобовязала керівників підприємства "СЛАП "Сторожинецький держспецлісгосп" провести позаплановий інструктаж з питань охорони  праці з усіма працівниками підприємства; обговорити з ними обставини, причини та наслідки даної аварії; видати наказ про порядок використання працівниками підприємства власного транспорту для виконання службових обов'язків.