(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Завершено розслідування резонансного нещасного випадку, пов’язаного з вбивством працівника

18.10.2012

Комісія територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що мав місце в одному із ломбардів Чернівців у серпні минулого , 2011, року, завершила свою роботу.

Нещасний випадок, у якому постраждали троє осіб – двоє із них отримали травми різного ступеня тяжкості, а одна – травми несумісні з життям, трапився у ломбарді «Бірюза». Підприємство намагався пограбувати озброєний грабіжник. Цей факт було доведено у суді Першотравневого району міста.
 
Комісія територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, вивчивши отриманий вирок Першотравневого районного суду міста Чернівці, матеріали опитування свідків, потерпілих, огляду місця пригоди встановила: порушень вимог нормативних актів з охорони праці в діях працівників установи, а також роботодавця немає.
 
Водночас комісія, керуючись «Порядком розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», пов’язала даний нещасний випадок з виробництвом, оскільки він відбувся у робочий час при виконанні постраждалими їхніх посадових обов’язків.
 
Члени комісії зустрілися з потерпілими та представниками їхніх родин. Вони ознайомили їх з матеріалами спеціального розслідування комісії Держгірпромнагляду й детально роз’яснили їм соціальні права.
 
Водночас роботодавцю було вказано на необхідність проведення позапланових інструктажів з питань охорони праці з працівниками підприємства та на необхідності ретельного обговорення інциденту з метою посилення особистої безпеки на зборах трудового колективу.