(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Інспектують освітні заклади Заставнівщини

16.10.2012

Сьогодні у навчальних закладах Заставнівського району розпочалися всебічні перевірки стану промислової безпеки та охорони праці.

Перевірки триватимуть майже два тижні.

Інспекторським контролем охоплять загальноосвітні навчальні заклади, дошкільні установи.

Згодом дані перевірок систематизують та узагальнять.

Пильний інспекторський контроль з боку фахівців територіального  управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області пов'язаний  з тим, що саме у навчальних закладах, розташованих на території Заставнівського району, у нинішньому році  вже мали місце два нещасні випадки.

У січні у приміщенні котельні дитячого навчального закладу села Веренчанка було знайдено мертвим оператора. Комісія з'ясувала, що смерть настала через отруєння чадним газом. У тому ж часі у приміщенні котельні Горішньоширівецької ЗОШ чадним газом отруївся інший працівник.

- Ці події спонукало нас до детального розслідування  причин настання нещасних випадків, - зазначає начальник інспекції  територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Степан Бабич. - Було розроблено низку комплексних заходів, виконання яких ретально проконтролювали. Ми зобов'язали відповідальних осіб провести позапланові інструктажі  з охорони праці з працівниками усіх освітніх закладів району. Змусили забезпечити  проведення профілактичних оглядів і повірку газового обладнання, негайно зліквідувати пристосування для сну операторів котелень. Розробили  докладні інструкції з охорони праці для них. Обставини, причини та наслідки нещасних випадків довели до відома керівників та працівників комунальних закладів у просвітницьких бесідах.

Наразі, інспектуючи освітні заклади району, фахівці  Держгірпромнагляду вчергове  ретельно вивчають виконання приписів та надають детальні роз'яснення керівникам та працівникам  закладів освіти Заставнівщини щодо організації системи охорони праці.