(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Завершено перевірку Фонду соціального страхування

05.10.2012
У ході перевірки робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Чернівецькій області, що тривала з 11 вересня до 5 жовтня, комісія виявила певні недоліки з питань організації профілактики нещасних випадків на виробництві.
 
Зокрема, не надавалася на безповоротній основі фінансова допомога підприємствам для вирішення гострих проблем з охорони праці у зв’язку з відсутністю централізованих коштів, передбачених Законом України « Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»;
 
наукові дослідження у сфері охорони праці та медицини праці за фінансуванням Фонду в області не здійснюються;
 
щорічне збільшення чисельності страхувальників вимагає збільшення фінансування заходів на проведення профілактичної роботи і, в першу чергу, з страхувальниками малого та середнього бізнесу, кількість яких складає в області 95%;
 
участь Фонду у розробці та виробництві засобів індивідуального захисту працівників не встановлено;
 
у територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області за минулий рік було направлено 12 подань, серед них 7 про невиконання вимог подань страхових експертів. (На час перевірки дані підприємства були охоплені позаплановим контролем.)
 
За результатами перевірки, комісією вироблено низку обов’язкових до виконання пропозицій.
 
Довідково: за минулий рік на підприємствах області зареєстровано 53 нещасні страхові випадки, в яких постраждали 54 особи, у тому числі,  9 випадків зі смертельними наслідками. Найбільша кількість потерпілих на виробництві у Глибоцькому, Сокирянському, Сторожинецькому районах.

 Найбільше працівників травмувалося у галузях: лісового господарства та деревообробки; сільського господарства, будівельній,  галузях транспорту та зв’язку. Чимало постраждалих у сфері торгівлі, медичній та освітянській сферах.