(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Небезпечні балони

20.08.2010
Обстеження мало місце учора, 19 серпня. Підприємство, яке інспектувалося, спеціалізується на виготовленні та реалізації виробів з борошна та прохолоджу вальних напоїв.
 
У ході обстеження було виявлено низку інших суттєвих порушень, зокрема, приміщення, в якому розміщувалися і працювали одночасно три газові плити не було обладнано витяжкою, або ж примусовою вентиляцією.
 
Більше того, у підприємця не має розробленої та затвердженої проектної документації на експлуатацію газових плит та газових балонів До того ж сам заклад розташовується поряд із автомобільною магістраллю міжнародного значення, однак ні огорожі, ні турнікету, який би відділяв будівлі від проїзної частини, не встановлено. Ні керівник підприємства, ні його працівники не пройшли профільне навчання і перевірку знань з питань охорони праці. На підприємстві не призначено особи для виконання функцій служби охорони праці. Не розроблено відповідні інструкції, а також інструкції з безпечного користування газом; не призначено й особи відповідальної за технічний стан і безпечну експлуатацію газопостачання.
 
Наразі видано відповідний припис на припинення діяльності  підприємства. Власника оштрафовано.
 
Прес-служба управління Держгірпромнагляду по Чернівецькій області