(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Розпочалися перевірки заготівельників брухту та відходів металів

13.08.2012

Інспекторський склад територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області розпочав перевірки дотримання суб'єктами господарювання, що заготовляють і переробляють брухт та відходи чорних і кольорових металів, вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Такими перевірками в області мають бути охоплені 38 суб'єктів господарювання, що діють у цій галузі, зокрема, у Сторожинецькому, Вижницькому, Кіцманському, Глибоцькому, Сокирянському, Герцаївському, Заставнівському, Кельменецькому районах області та Чернівцях.

Перевірки зумовлені неприпустимо високим рівнем травматизму, що спостерігається під час заготівлі, переробці брухту та відходів чорних і кольорових металів.

За повідомленням Державної служби гірничого нагляду  та промислової безпеки  України, за період нинішнього року при таких роботах в Україні вже загинуло п'ятеро осіб.

Переважна більшість нещасних випадків відбулася через порушення технологічного процесу, незадовільної організації проведення робіт, незадовільного технічного устаткування, а також через виконання робіт працівниками, які не пройшли навчання, перевірку знань та інструктаж з охорони праці.