(0372) 52-22-63

etcchv@ukr.net

Державне підприємство
«Чернівецький експертно-технічний центр Держпраці»

Новини


Управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області занепокоєне технічим станом димових та вентиляційних каналів житлового фонду

9.07.2012

 Про це мовилося на апаратній нараді, що відбулася днями у Чернівецькій обласній державній адміністрації. Зазначалося, що через невпинне старіння житлового фонду, порушується герметичність димових та вентиляційних каналів. Це, у свою чергу, не кращим чином впливає на тягу у помешканнях. Констатувалося, зокрема, що з боку  житлово-експлуатаційних організацій не забезпечуються своєчасні перевірки,  або ж видаються фіктивні акти про перевірку та прочищення димових та вентиляційних каналів. 

Чимало порушень з боку самих користувачів. У більшості випадків це самовільне втручання у систему газопостачання, конструкцію газових приладів, димових та вентиляційних каналів. 

Вимагає також  покращення організація робіт щодо проведення технічного обслуговування систем димовідведення.

 На сьогодні договори на проведення технічного обслуговування спеціалізованими підприємствами укладені у наступних районних центрах: Новоселиці, Сокирянах, Кіцмані та місті Новодністровську. У місті Заставна відповідний договір укладений, але роботи з технічного обслуговування димарів не проводяться.  У таких населених пунктах, як Сторожинець, Хотин, Вижниця, Глибока відповідні договори відсутні взагалі.    

Для довідки: лише в обласному центрі нещільними димовими каналами обладнанні понад сім тисяч помешкань.

Негайного ремонту потребують 5 543 димовентканалів та 217 оголовків у житлових будинках, у тому числі - 746 - у Першотравневому районі Чернівців, 4655 - у Шевченківському та 142 - у Садгірському районі.